Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ziua Europei la Chișinău.…

VIDEO Ziua Europei la Chișinău. „Copiii noștri numaidecât o să trăiască în Europa”

Foto: ZdG

În acest an, pe 9 mai, R. Moldova marchează Ziua Europei sub genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”. La sărbătoarea organizată în PMAN s-au adunat sute de oameni, care spun că au venit să celebreze pacea, libertatea și stabilitatea.

„Eu am participat la toate evenimentele și cred că acesta este lucrul cel mai frumos din viața mea pe care-l fac”, a spus o participantă la eveniment.

„Noi am venit de la Orhei să celebrăm adevăratul eveniment care ar trebui prăznuit la 9 mai – Ziua Europei, ziua libertății”, a spus un participant la eveniment.

„Părinții și buneii noștri au meritat să trăiască în România Mare, dar de ce noi nu merităm să trăim în Europa Mare? Cred că dacă nu noi, atunci copiii noștri numaidecât o să trăiască în Europa”, a spus un alt participant în eveniment.


În martie 2022, Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE în martie 2022, iar în iunie 2022 i s-a acordat statutul de țară candidată. În decembrie 2023, liderii Uniunii Europene au decis să deschidă negocierile de aderare. În acest proces, țara noastră urmează să negocieze cu fiecare stat al UE pe 35 de capitole ce acoperă numeroase zone de politici ale UE.