Principală  —  IMPORTANTE   —   Asociația Națională a Restaurantelor și…

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement: „Nicio măsură adaptată, nicio subvenționare. De parcă sectorul HoReCa nici nu există. Rușine, Guvernul R. Moldova”

„Nicio măsură adaptată, nicio subvenționare. De parcă sectorul HoReCa nici nu există. Rușine, Guvernul R.Moldova”, declară membrii Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din R. Moldova, după ce au primit refuz la mai multe solicitări.

Săptămâna trecută, Asociația MĂR, a înaintat o solicitare în adresa premierului interimar al R. Moldova, în care a menționat „situația dezastruoasă în care se află un întreg sector al economiei” și a solicitat „ intervenția autorităților pe anumite subiecte de importanță majoră”.

În numele celor peste 50 de mii de familii, care au ca sursă de existență domeniul HoReCa, Asociația MĂR, a cerut:

  • Prelungirea programului de activitate pentru sectorul HoReCa până la ora 22:00
  • Permiterea organizării evenimentelor festive cu caracter unic pe baza testului negativ
  • Includerea angajaților HoReCa în a II-a etapă a campaniei de vaccinare
  • Inițierea unor măsuri de suport economic, necesare sectorului, pentru a evita falimentările și emigrarea în masă a angajaților
  • Organizarea unei întrevederi cu premierul interimar și reprezentanții sectorului.

Asociația MĂR: Drept răspuns, am primit un NU la toate solicitările. Acest refuz tipizat și această ignoranță față de un sector întreg al economiei este cel puțin rușinos.

Se creează impresia că adresările noastre nici nu ajung să fie analizate la ședințele Comisiei pentru Situații Excepționale, care în opinia noastră ar trebui să fie publice, ca fiecare cetățean să poată urmări argumentele și contra-argumentele aduse de membrii comisiei, atunci când impun o nouă restricție sau discută despre măsuri care afectează sectoare întregi din economie.

Joi, 22 aprilie, premierul interimar a anunțat abrogarea orei marțiale, redeschiderea activităților teatral-concertistice și că activitățile cultelor religioase ar trebui să se desfășoare în aer liber.

Asociația MĂR: Despre entitățile economice care au cel mai mult de suferit – NIMIC. Nicio măsură adaptată, nicio subvenționare. De parcă sectorul HoReCa nici nu există, de parcă nu e despre oameni, familii, de parcă ne-au șters din existența acestei țari! Rușine, Guvernul R.Moldova.