Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Apel de ajutor pentru directorul…

Apel de ajutor pentru directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, care se află în stare gravă într-un spital din capitală: „după 33 de zile și șase operații pe creier, are nevoie de ajutorul nostru”

Directorului Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suportat, în ultima lună, șase operații pe creier, însă, în continuare se află în stare gravă, fiind internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. În acest sens, a fost lansat un apel pentru inițierea unei campanii de donații pentru a-l ajuta pe Nicolae Bulat să fie transportat la o clinică peste hotare.

Într-o postare pe Facebook, fostul deputat în Parlamentul R. Moldova, Alexandru Cimbriciuc, scrie că apelul este adresat către „autoritățile locale și cele centrale, deputați, miniștri și toți oamenii de bună credință”.

„Apel de ajutor pentru Nicolae Bulat…

Mă adresez către toți prietenii mei, autorități locale și cele centrale, deputați, miniștri și toți oamenii de bună credință. Nicolae Bulat după 33 de zile și 6 operații pe creier are nevoie de ajutorul nostru… Toate relațiile pot fi de calitate şi de lungă durată, doar într-un singur caz: dacă valorile noastre coincid…

Familia domnului Bulat este epuizată și disperată.

Putem face transfer bancar pe contul personal al d-lui Nicolae Bulat și de a lua o decizie de al transporta la o clinică peste hotare”, a scris Alexandru Cimbriciuc pe pagina sa de Facebook.

Pe 11 august, Observatorul de Nord a scris că directorul Muzeului de Istorie și Entografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suferit o intervenție chirurgicală, iar în prezent se află în comă de gradul I, starea acestuia fiind stabil gravă. Nicolae Bulat a fost diagnosticat recent cu o maladie gravă la creier.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. De mai mulți ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

Publicitate
Publicitate