Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Popov urmează să revină…

Andrei Popov urmează să revină în funcția de ambasador al R. Moldova în Austria. Cine ar putea să ne reprezinte în Franța și Suedia

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, 2 septembrie, trei candidaturi agreate în calitate de Ambasadori ai Republicii Moldova.

Astfel, Eugen Revenco va fi Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, Andrei Galbur – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Suediei și Andrei Popov – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Austria.

În prezent, Revenco este secretar general al MAEIE, Galbur a deținut anterior funcția de vicepremier, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Popov, care a mai fost ambasador în Austria, a devenit recent ambasador cu misiuni speciale în cadrul MAEIE.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.