Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alertă falsă cu bombă la…

Alertă falsă cu bombă la sediul unde partidul Șansă ține conferințe de presă și la Pretura sectorului Centru. IGP ia în considerarea scenariul potrivit căruia formațiunea politică ar fi anunțat că clădirile sunt minate

Captură de ecran/Facebook

UPDATE 17:40 Inspectoratul General al Poliției (IGP) examinează posibilitatea ca alerta falsă cu bombă la fostul sediu PDM și la Pretura sectorului Centru să fi venit de la reprezentanți ai partidului Șansă.

Într-o reacție pentru ZdG, Poliția susține că „mereu a comunicat că atacurile hibride, inclusiv alertele cu bombă parvin din partea Federației Ruse”.

Președintele partidului Șansă Alexei Lungu, care a anunțat la amiază că „se presupune că există o amenințare cu bombă, dar nu se evacuează oamenii”, a publicat pe rețelele de socializare un clip video în care declară că „după mai multe ore, au fost verificate acele spații unde ne desfășurăm activitatea”.

„Fie că este vorba despre sala în care facem conferințe de câteva ori pe lună, fie că este vorba despre acele birouri pe care le luăm în chirie pentru anumite activități pe care le facem sistematic în această clădire”, a declarat Lungu, care anterior a evitat să numească clădirea – sediu al partidului.

IGP a mai menționat că persoanele care au ieșit din clădirea de pe strada Armenească 44/3 ar fi manifestat nesubordonare.

„Astăzi s-a întâmplat o continuare a unor forme de atac hibrid la securitatea națională a R. Moldova, prin crearea unor aspecte de victimizare, inclusiv din partea exponenților respectivei grupări criminale.

Menționăm că ceea ce s-a întâmplat la respectivul sediu nu este decât o formă de a atrage atenția, iar pe lângă toate versiunile examinate de organele de drept se interferează și versiunea provocării de astăzi, efectuată din interiorul acestui partid politic.

În timpul prezenței forțelor de ordine care își desfășurau activitatea, persoanele prezente au manifestat acțiuni huliganice de nesubordonare, provocare și agresiune în adresa organelor de drept, fapt ce a impus o implicare mai complexă a Poliției.

Accentuăm faptul că dacă reprezentanții acestui partid nu au nimic de ascuns și nu sunt parte a acestor alerte, indicat ar fi să colaboreze cu organele de drept, inclusiv la demascarea persoanelor care stau în spatele acestor acțiuni. Or, domnul Lungu nu este procuror ca să dea indicații de procedură penală polițiștilor.

Punctăm că Poliția va acționa mereu în limitele cadrului legal, dar nu în baza declarațiilor politice ale cuiva”, se arată într-un răspuns dat de IGP.

Știrea inițială:

Oamenii legii au fost alertați cum că în fostul sediu al Partidului Domocrat din Moldova (PDM), unde partidul Șansă își ține conferințele de presă, dar nu confirmă că este sediul formațiunii, și la Pretura sectorului Centru ar fi fost plasat explozibil. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco.

Apelul despre minarea clădirilor ar fi fost făcut de un bărbat.

În seara zilei de miercuri, 20 septembrie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (IGSU) au intervenit în fostul sediu PDM, unde partidul „ȘANSĂ” își organizează conferințele de presă.