Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Alertă cu bombă la…

UPDATE Alertă cu bombă la un centru comercial din capitală: poliția anunță că a fost găsit un pachet suspect și a fost scos în afara orașului pentru a fi neutralizat

Sursa foto: Poliția R. Moldova/ Telegram

UPDATE 16:54 Poliția anunță că la fața locului a fost găsit un pachet suspect, lăsat fără supraveghere, și a fost scos în afara orașului pentru a fi neutralizat, având în vedere că după unele examinări cu aparatele speciale acesta prezenta suspecții.

„Polițiștii continuă verificările la centrul comercial, inclusiv lucrează la identificarea persoanei care ne-a transmis informația”, se arată într-o notă informativă a poliției.

Știrea inițială

Alertă cu bombă la centrul comercial „MallDova”. Reprezentanții poliției anunță că acum câteva minute au fost informați despre faptul că acest centru comercial este minat.

Potrivit poliției, la fața locului s-au deplasat serviciile abilitate pentru examinarea obiectului și asigurarea securității cetățenilor.

Pe 21 decembrie 2021, poliția a fost sesizată despre faptul că centrul comercial „MallDova” ar fi minat, însă, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă de la centrul comercial de pe strada Arborilor, nu s-a confirmat. Polițiștii nu au depistat atunci obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Atunci, pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă, cu bună știință, despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.