Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu bombă de la…

Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău, FALSĂ

UPDATE 17:54 Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă. Purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, anunță că aeroportul își reia activitatea.

Știrea inițială

Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost perturbată în după-amiaza zilei de luni, 25 iulie, după ce polițiștii de frontieră au fost alertați precum că în incinta Aeroportului ar fi substanțe explozibile. Toate persoanele au fost evacuate din interiorul aeroportului.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, anunțul despre alerta de la aeroport a fost trimit printr-un email. Deocamdată, alte detalii nu au fost oferite.

Alertele false cu bombă, anunțate în ultimele săptămâni atât în Chișinău cât și pe întreg teritoriul R. Moldova, ar fi organizate de un grup de persoane care și-ar dori să creeze neliniște în societate, potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Oamenii legii mai susțin că nu consideră „deloc întâmplătoare” alertele privind atentatele teroriste cu bombă în perioada în care R. Moldova a primit statutul de țară candidată la UE și în contextul actualului „vector de dezvoltare externă”.

În dosarul privind alertele false sunt mai mulți suspecți, din țară și de peste hotare, iar acțiunile acestora ar fi fost „dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate”, potrivit informațiilor acumulate de grupul de investigație.