Principală  —  IMPORTANTE   —   „Ajutăm familia lui Igor Ciofu”.…

„Ajutăm familia lui Igor Ciofu”. A fost lansată o campanie de caritate pentru a sprijini familia ofițerului de securitate ucis la aeroport

După ce inspectorul de securitate Igor Ciofu și-a pierdut viața în atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, a fost lansată o campanie de caritate pentru a sprijini membrii familiei ofițerului pensionat din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), tată a trei copii.

„Cu adâncă durere în suflet anunțam despre decesul tragic a lui Igor Ciofu aflat la datorie pentru a asigura securitatea și integritatea pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău. Igor Ciofu, tată a trei copii și ofițer pensionat din cadrul SPPS, a fost răpus de gloanțe. După ce infractorul l-a doborât la pământ pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, Igor s-a repezit să-l scape din mâinile acestui ucigaș, dar din păcate a fost zdrobit de gloanțe, o faptă eroică, Slava Eroului! Dumnezeu să-i ierte, condoleanțe familiilor!”, se arată într-un mesaj postat pe platforma PayPal.

PUTEȚI DONA, ACCESÂND LINK-UL DE AICI

Igor Ciofu va fi petrecut luni, 3 iulie, pe ultimul drum. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Viorica Staver-Ciofu, sora inspectorului.

Bărbatul avea 40 de ani și era „un tată iubitor a trei copii”.

Conform reprezentanților Aeroportului Internațional Chișinău, Igor Ciofu activa în serviciul de securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS).

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm despre decesul tragic al colegului nostru, Ciofu Igor, aflat la datorie pentru a asigura securitatea și integritatea pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău. Întregul colectiv al aeroportului e alături de familia îndurerată a colegului nostru. Exprimăm sincere condoleanțe şi susținere familiei îndoliate și prietenilor, în aceste momente dificile. Tragicul eveniment a dus în neființă și pe colegul nostru de la Poliția de Frontieră, domnul Muntean Serghei. Colectivul ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” vine cu un mesaj de condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor domnului Muntean Serghei”, se arată în comunicatul aerogării.

Vineri, 30 iunie, un atac armat a avut loc în incinta aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior atacatorul a mai împușcat o persoană, angajată în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.