Accidentul de la Buiucani: Șefa Guvernului anunță că va fi convocată o ședință de urgență la MAI

Șefa Executivului, Maia Sandu, anunță că a dispus convocarea unei ședințe de urgență la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), astăzi, pentru a clarifica circumstanțele producerii accidentului, pentru a informa publicul despre toate aspectele și pentru a mobiliza suportul maxim de care au nevoie răniții și familiile celor afectați de tragedia de la Buiucani.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul notează că este „profund îndurerată” și exprimă condoleanțe pentru familiile și prietenii victimelor acestui accident.

„Suntem cu gândul la persoanele grav rănite, care luptă în aceste clipe pentru propria viață, alături de medicii de la urgență. Moldova e o țară în care riscul de accident e mult prea mare. Șoferi care încalcă regulile grav și pun viața altora în pericol evită pedeapsa și retragerea dreptului de a conduce, folosindu-se de corupția din sistemul de justiție”, a scris aceasta.

Maia Sandu a abordat acest subiect și în cadrul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

„Pentru că tocmai am aflat o veste proastă din Republica Moldova, aș vrea să transmit condoleanțe rudelor celor care au decedat într-un accident teribil la Chișinău și să le urez însănătoșire grabnică celor care au avut de suferit de pe urma acestui accident. Fac un apel la toate instituțiile responsabile: să asigure că toți participanții la trafic respectă regulile de circulație și poate chiar să adoptăm sancțiuni mult mai dure în raport cu cei care provoacă aceste accidente rutiere, care se soldează cu pierderi de vieți omenești”, a declarat ea.

Luni, 30 septembrie, la intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Onisifor Ghibu din Chișinău a avut loc un accident în urma căruia o persoană a decedat pe loc, iar cel puțin 20 au fost transportate la spital.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *