Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Accidentul de la Buiucani: Reprezentanții…

Accidentul de la Buiucani: Reprezentanții de la Urgență oferă detalii despre starea victimelor. Două femei, în stare critică

Reprezentanții de la Institutul de Medicină Urgentă afirmă că în aceste momente nouă persoane, care au avut de suferit în urma accidentului produs, ieri, 30 septembrie, la Buiucani, rămân internate la spital.

Potrivit vicedirectorului medical al Intitutului de Medicină Urgentă, Igor Curov, două dintre persoanele spitalizate, șoferița automobilului de model Porsche Cayenne și o femeie, pasager în troleibuz, se află în stare grava.

Autoritățile susțin că șoferița de 34 de ani este internată la Secția de anestezie și terapie intensivă, starea ei fiind extrem de gravă. O altă femeie, în vârstă de 51 de ani a suferit traumatisme grave și se află la terapie intensivă, starea ei fiind gravă, dar stabilă.

„S-au adresat în total 25 de persoane, dintre care 15 femeie și 10 bărbați cu vârstele cuprinse între 19 și 67 de ani, fiecare cu diferite răni. Începând cu severitate, cod roșu, stare de resuscitare și terminând cu urgență – cod verde, ce însemnă de fapt stare urgentă. Toți pacienii au fost examinati in volum deplin. După examinare și acordare a asistenței medicale necesare, 14 persoane au fost externate. Nouă persoane, 6 femei și 3 bărbați, au rămas spitalizate în Institutul de Medicină Urgentă. Au diferite traumatisme ale aparatului locomotor, traumatisme interne, traumatisme cranio-cerebrale. Majoritatea pacienților sunt cu traumatisme asociate. Toți 9 pacienti continua tratamentul. Din 9 pacienți spitalizați, o femeie este internată în sectia de anestezie și terapie intensivă. A suportat intervenții chirurgicale imediate după spitalizare. La moment, se află în stare extrem de gravă. A suportat un politraumatism critic. Acum este supusă tratamentului intensiv ca să-i putem salva viața.

O altă femeie de 51 de ani continuă tratamentul în secția de reanimare. A suportat traumatism toracic închis și complicat și contuzie pulmonară bilaterală, starea ei rămâne gravă, dar stabilă. Alți pacienți spitalizați sunt în stare de gravitate medie, sunt repartizați după secțiile de profil”, susține Igor Curov, vicedirectorul medical al Intitutului de Medicină Urgentă.

Ieri, 30 septembrie, un troleibuz cu pasageri, care circula pe linia 21, a fost lovit puternic de un automobil Porsche Cayenne. La volanul automobilului se afla o femeie de 34 de ani, iar pe bancheta din dreapta un barbat de 40 de ani, care s-a stins pe loc. Peste 20 de persoane, pasageri în troleibuz, au fost transportate de urgență la spital.

Autoritățile urmează să stabilească legătura dintre șoferița de 34 de ani și bărbatul de 40 de ani, pasager în Porsche Cayenne, care în urma impactului s-a stins pe loc.