Vizita matinală a Silviei Radu la Regia „Autosalubritate”

Silvia Radu, primara interimară a mun. Chișinău, a fost astăzi, dis-de-dimineață, la ora 4:00, la ÎM Regia „Autosalubritate”, pentru a prezenta angajaților pe noul director care a fost numit chiar de ea.

„Am fost cu o zi înainte la Regia „Autosalubritate” pentru a prezenta angajaților pe noul director. Însă, angajații nu au fost prezenți, pentru că se aflau în teren, iar eu nu am fost anunțată cu claritate că acest lucru nu este posibil în acea zi. De aceea, am decis să merg la ei astăzi, la ora 4:00, înainte ca ei să meargă în teren. Am discutat cu angajații întreprinderii și le-am spus că în cazul în care vor apărea probleme, voi fi mereu gata să mă implic”, a declarat primara interimară. Totodată, ea a menționat că noii directori propuși și numiți de ea au contracte temporare.

Amintim că, la 21 februarie, Radu l-a numit pe  Eugeniu Axentiev în funcția de director al Întreprinderii Municipale Regia „Autosalubritate”, iar pe Vladimir Maiduc, în funcția de șef al Direcției Administrative a Primăriei mun. Chișinău. Întrebat în baza căror criterii au fost numiți cei doi,  purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, nu a știut ce să ne răspundă, menționând doar că „numirea în funcție a șefilor direcțiilor municipale este prerogativa și dreptul exclusiv al primarului general”.

Menționăm că Eugeniu Axentiev a apărut în atenția mass-mediei după mai multe scandaluri. Într-un articol, ZdG scria că Axentiev a activat mult timp în cadrul MAI, fiind implicat în mai multe scandaluri. În 2001, acesta a lovit cu maşina, mortal, o fetiţă de 12 ani. Presa scria atunci că maşina poliţistului Axentiev se deplasa pe str. Vasile Alecsandri, pe banda pe care circula doar transportul public. La câţiva metri de staţia de troleibuz, el a lovit în plin fetiţa, care a decedat. Nu se ştie în ce mod, dar el a reuşit să evite pedeapsa. Examinarea dosarului a fost încetată şi reluată de câteva ori, dar Axentiev a scăpat de fiecare dată. Mama fetei declara atunci pentru presă că procuratura a efectuat ancheta tendenţios, muşamalizând cazul. Axentiev, după accident, nu doar că a scăpat nepedepsit, dar a şi fost avansat. Înainte de a ajunge comisar de Chişinău, a fost o vreme comisarul sectorului Buiucani şi apoi şef al mai multor direcţii din cadrul MAI. Axentiev a fost şi protagonistul mai multor scandaluri de presă, fiind mai mereu partenerul de ceartă al primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, căruia de multe ori refuza să-i îndeplinească ordinele.

În același timp, Vladimir Maiduc apare în luna iulie 2016, în timpul campaniei electorale în lista de donatori ai Partidului Democrat din Moldova. El fiind și unul dintre cei mai generoși sponsori ai partidului. Acesta a investit 500 000 de lei. Atunci, Maiduc a declarat presei că nu este prima dată când face donaţii pentru PDM, deoarece susţine acest partid.

Silvia Radu a devenit primara interimară a mun. Chișinău după ce, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”. „Dna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. Îi mulțumesc foarte mult pentru discuțiile pe care le-am avut până să accepte, dar mai mult îi mulțumesc că a acceptat funcția într-o situație de criză”, a declarat atunci Nistor Grozavu. Deși mai mulți susțineau că Silvia Radu este candidata propusă de PDM, democrații au negat acest lucru.

Tot în acea zi, Primăria mun. Chișinău a emis un comunicat de presă în care a anunțat că Tudor Maniv, directorul ÎM Regia „Autosalubritate” şi-a încetat activitatea în cadrul întreprinderii „în legătură cu expirarea contractului de management”.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Reporter

    Ceaușescu de Moldova este fără doar și poate oligarhul uzurpator Plahotniuc! Sivia Raider trebuie să se scoale de dimineață, că poșeta Elenei Ceaușescu de Moldova este încă liberă!

  2. Lilian 007

    Da se tem bieții oameni! Ce mai vorbă! Îi terorizează plahotniucica asta nebună de vai de capul lor! Ea vrea să arate chișinăuienilor, că poate face ordine, da bieții oameni au de suferi! Și așa-i afară un frig de te piș, da încă și nebuna asta pe capul lor! Ea și-a îmbrăcat ciloți vătuiți, da bieții oameni de unde, că n-au!

  3. Paulică

    Bună ideie! În loc de un nou director, mai bine le-ar fi cadonat câte o pereche de izmene de iarnă vătuite, chiloți vătuiți și ginși groși de iarnă, că întradevăr este frig afară de te piși! Iată, atunci am fi spus că are grijă de lucrători, da nu cu director nou! Plahotniuk drumuri noi în sate va face, da plahotniucika Silvia Raider drumuri noi în oraș nu face?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *