Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința comună a Guvernului…

VIDEO Ședința comună a Guvernului României și Guvernului R. Moldova

Guvernul R. Moldova și Guvernul României se întrunesc într-o ședință comună la București.  Potrivit unui comunict de presă al Guvernului R. Moldova, în cadrul ședinței comune a celor două Executive, vor fi trecute în revistă proiectele comune și vor fi stabilite prioritățile de cooperare pentru viitor. Totodată, vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în diverse domenii. La finalul ședinței, premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă vor susține declarații de presă.

„Consider că această întâlnire e deosebit de importantă, mai ales că se desfășoară în An Centenar, an în care România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire. În acest an deosebit de important trebuie să avem în vedere impulsionarea relațiilor bilaterale, economice și comerciale dintre cele două țări”, a declarat Viorica Dăncilă, premierul României.

La rândul său, premierul Filip a precizat că deși Guvernul de la Chișinău are o componență mai mică, este mult mai eficient decât a fost anterior.

„Este adevărat, țările noastre au relații istorice. Cred că ar fi puțin să spunem că avem relații bune sau excelente, pentru că relațiile dintre R. Moldova și România depășesc această axă. Noi suntem într-un spațiu comun lingvistic și cultural”, a spus Pavel Filip.