Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PLR și-a schimbat denumirea.…

VIDEO PLR și-a schimbat denumirea. Un fost consilier prezidențial, ales președinte al partidului

La 27 august, în cadrul celui de al doilea Congres al Partidului Liberal Reformator (PLR) a fost stabilită o nouă denumire și aleasă o nouă conducere. Partidul Popular Românesc (PPR) este succesorul de drept al PLR și are drept obiectiv asigurarea dezideratului reîntregirii neamului românesc.

După mai multe eforturi eșuate de a uni forțele politice și cele civice într-un singur pol unionist, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 28 august, reprezentanții PLR a anunțat că la Congresul PLR din 27 august s-a decis crearea unui proiect politic nou care să-și asume dezideratele pe care și le-a asumat ceva mai devreme PLR. Cu unanimitate de voturi, președintele noii formațiuni politice a fost ales Vlad Țurcanu, jurnalist și fost consilier pentru comunicare al fostului președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

„Este o situație pe care ne-am asumat-o cu toții, în condițiile în care a intervenit tot mai multă certitudine pe plan politic în RM, așa încât PPR intervine pe scena politică din RM pentru a promova o politică pro-românească echilibrată, dar fermă, pentru a apăra interesele legitime ale populației majoritare din RM. Vom continua acțiunea de consolidare a forțelor politice pentru a crea din nou un pol românesc în RM, un pol dinstinct, așa cum și-l doresc cetățenii care nu se regăsesc în retorica și mai ales în acțiunile și deciziile actualelor partide parlamentare. Este alegerea Blocului ACUM de a avea o relație specială cu un partid pro-rusesc și neo-comunist, dar este și dreptul populației RM de a nu accepta o asemenea construcție care nu corespunde aspirațiilor sale”, a declarat acesta în cadrul conferinței de presă.

Totodată, PPR și-a anunțat decizia de a participa atât la alegerile parlamentare noi, cât și la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Vlad Țurcanu a declarat că în câteva zile PPR își va anunța candidaturile.

Vice-președinții noului partid sunt activistul civic, fondatorul și conducătorul „Blocului Unității Naționale” , Ion Leașcenco, politiciana și fosta viceministră al educației între anii 2009-2013, Tatiana Potîng, cât și istoricul Ion Varta.

„Îndemnul meu este foarte clar, către autoritățile publice locale, către primari, consilieri – să facem front comun și să facem forță unică românească. Împărtășim cauza celor 200 de localități care au adoptat declarația de Unire. Sarcina noastră este să cuagulăm forțele sănătoase, echilibrate românești pe un nou proiect politic – Partidul Popular Românesc. Cetățenii RM au dreptul să trăiască într-o țară întreagă și cu un viitor luminos care poate apărea doar prin reîntregirea neamului românesc și prin reunirea celor două maluri ale Prutului ”, a declarat Ion Leașcenco, vice-președintele PPR.

Președintele noii formațiuni politice a punctat că toate deciziile care au fost luate în cadrul congresului, prin care a fost stabilită o nouă denumire și aleasă o nouă conducere, vor fi transmise atât Comisiei Electorale Centrale, cât și Agenției Servicii Publice pentru a fi înregistrate.