VIDEO/ Șor a demisionat din funcția de primar: Orhei a devenit orașul despre care se vorbește în toate colțurile lumii

Ilan Șor a demisionat din funcția de primar al Orheiului. Prin intermediul unui mesaj video, acesta le-a transmis orheienilor că acum va contribui la dezvoltarea municipiului Orhei din poziția de deputat. Totodată, interimatul funcției de primar va fi asigurat de viceprimara Diana Memeț.

„Dragi prieteni, în acești patru ani, scopul vieții mele a fost să trăiesc și să lucrez pentru dezvoltarea orașului și îmbunătățirea calității vieții voastre. Așa va fi și în continuare. Azi, declar că eu și Partidul „Șor” vom fi responsabili politic pentru dezvoltarea municipiului”, a menționat Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a mai precizat că acum are șansa să îmbunătățească calitatea vieții orheienilor nu doar din poziția de primar, dar și din cea de deputat.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Anterior, pe nume lui Ilan Şor a mai fost deschis un dosar pentru abuz în serviciu la administrarea „Băncii de Economii” SA şi „Banca Socială” SA. Totuşi, deşi au trecut patru ani de când Şor a fost pus sub acuzare, acest dosar penal nu a fost încă trimis în judecată, PA invocând „complexitatea cauzei penale şi necesitatea cunoştinţelor speciale în domeniul financiar-bancar”.

Ilan Şor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll, ca fiind unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Ilan Şor, de patru ani „imun” în faţa justiţiei


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *