VIDEO/ După Ialoveni, și Criuleni are un nou președinte de raion

Ion Țurcan, fost viceministru al afacerilor interne este noul președinte al raionului Criuleni. Acesta a fost ales la şedinţa consiliului de azi, 21 martie, cu votul a 26 de consilieri din cei 29 prezenţi, informează estcurier.md.  Fostul președinte Veaceslav Burlac și-a anunțat demisia după ce la alegerile parlamentare din 24 februarie a pierdut în circumscripția nr.21, Criuleni, în fața candidatului Blocului ACUM, Lilian Carp.

Cu toate acestea, Burlac a declarat în cadrul ședinței de astăzi că demisia sa nu are nicio legătură cu prestaţia sa şi a Partidului Democrat în alegerile parlamentare și a anunțat că va continua să activeze în consiliu, în funcția de vice-preşedinte pe domeniul social.

Veaceslav Burlac a fost ales președinte al raionului Criuleni în mai 2017. Burlac a luat atunci locul altui democrat, Iurie Andriuța, care și-a anunțat demisia, după ce a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție.

Noul preşedinte, Ion Ţurcan a declarat că va ocupa funcţia pentru timp de cinci luni.

Până în noiembrie 2017, Ion Țurcan a activat în calitate de viceministru de interne. Pe 1 noiembrie 2017, ministrul Alexandru Jizdan a anunțat în cadrul ședinței Guvernului eliberarea din funcția de viceministru al afacerilor interne a lui Țurcan și numirea lui în funcția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate pe teritoriul statelor CSI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *