VIDEO/ Băsescu, în Parlamentul European: „Dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, acum membru al Parlamentului European le-a cerut oficialilor europeni să „dea perspectivă europeană” R. Moldova, pentru a scoate țara din impas. Declarația a fost făcută în plenul Legislativului European.

Totodată, Băsescu s-a adresat înaltei reprezentante UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, spunând că UE ar trebui să ajute şi să ofere o perspectivă clară R. Moldova, fiidcă „nu știe care-i este viitorul”.

„Problema R. Moldova este că nu știe care-i este viitorul. Uniunea Europeană refuză să-i dea perspectiva intrării în UE, dar mai devreme sau mai târziu, o va face, atunci când va fi pregătită. R. Moldova este o țară aflată în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românii din R. Moldova. Dna Mogherini, R. Moldova e locuită de români! Niciun politician nu poate spune, care este viitorul acestei țări aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. Concluzie: dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a declarat Băsescu în plenul Parlamentului European.

După alegerile în Parlamentul European, Traian Băsescu a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

FOTO:Partidul Miscarea Populara/Facebook 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “le-a cerut oficialilor europeni să „dea perspectivă europeană” R. Moldova, ” Asta e macaneala gratuita si blablauri eftine menite sa dea minjala la oki de fraeri. Asta uitat de 2012 cind lume a spus ca o furat la ei pensia si incredere si o spus la el cu cuvinte a poetului national G. cosbuc, ce vrea norodu. Lup in blan de oae, uitat ce circ facut si la noi, cu vreme in urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *