Viceministră a Educației, eliberată din funcție

Elena Cernei a fost eliberată din funcția de viceministră a Educației. Decizia a fost luată astăzi, 30 august, în cadrul ședinței de Guvern, ca urmare a unei cereri a viceministrei. 

Elena Cernei a devenit viceministră a Educației în februarie 2016 și a făcut parte din echipa Corinei Fusu, fosta ministră înaintată de Partidul Liberal (PL). Deși, după ce PL s-a retras de la guvernare, miniștrii și viceminiștrii liberali din guvernul Filip și-au dat deimisia, viceministra Elena Cernei a continuat să rămână în funcție.

Ca urmare a reformei Administrației Publice Centrale, în organigrama ministerelor nu mai există funcțiile de viceminiștri. În locul lor vor fi numiți secretari generali care vor fi ajutați de secretarii de stat.

Secretarul general de stat îl va asista pe ministru și va asigura legătura cu funcționarii publici sau cu alte structuri subordonate ministerului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *