Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Detalii despre fostul procuror care…

Detalii despre fostul procuror care a fost numit șef la Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate

De ieri, 8 august, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate are un nou director, Eduard Patic. Acesta a fost numit în funcție de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Potrivit Alei Nemerenco, Patic este jurist de profesie. Totodată, anterior acesta a activat în calitate de procuror.

„Sunt sigură că va putea readuce această agenție în slujba oamenilor” , a conchis ministra.

Conform unor documente plasate pe site-ul Procuraturii, Eduard Patic a fost procuror în Secţia minori şi drepturile omului din cadrul Direcţiei investigaţii generale a Procuraturii Generale începând cu anul 2010. Acesta a plecat din funcție în 2015 din proprie inițiativă.

Potrivit ultimei declarații de venit depusă la demisia din funcție, Patic a încasat 24 mii lei pentru ultimele patru luni în cadrul Procaruturii. Suma de 136 mii lei i-a fost oferită lui Patic din indemnizația unică de demisionare.

În 2015, Patic deținea un apartament de 40,2 m.p. și un autoturism în valoare de 150 mii lei, cumpărat în 2009.

În anul 2010, Eduard Patic a fost sancționat de Colegiul disciplinar pentru comiterea unor abateri disciplinare, precum ar fi: absența nemotivată de la serviciu, întârzierea sau plecarea înainte de program.

În 2012, lui Patic i-a fost aplicată o altă sancţiune disciplinară pe motiv că s-a aflat în concediu medical fără a prezenta certificatul care să confirme necesitatea concediului.

În 2014, instanțele de judecate au anulat pedepsele disciplinare aplicate lui Eduard Patic

La 26 iulie, fostul director al Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ivan Antoci, a fost demis. Ala Nemerenco a dispus eliberarea lui Antoci din funcție după ce ofițerii au efectuat percheziții la Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate pe dosarul „insulinei”, Ivan Antoci fiind atunci singura persoană cu statut de învinuit pe dosarul penal respectiv.