Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un europarlamentar la Chișinău. Ce…

Un europarlamentar la Chișinău. Ce decizie urmează să ia în raport cu Sandu și Năstase?

Europarlamentarul Siegfried Mureșan se află la Chișinău. Aici, Mureșan urmează să evalueze cererile PAS si PPDA de a deveni partide membre ale Partidului Popular European. 

„Astăzi, mă aflu aici (la Chișinău, n.r.) cu o misiune a Partidului Popular European pentru evaluarea aplicațiilor PAS si PPDA de a deveni partide membre ale PPE. Voi comunica pe această temă doar după încheierea vizitei și elaborarea concluziilor oficiale”, a spus Mureșan.

PPE este cel mai mare partid din Parlamentul European din 1999, din Consiliul European din 2002 și este cel mai mare partid în cadrul prezentei Comisii Europene. Președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene aparțin PPE. De asemenea, mulți dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene au fost membri ai partidelor care au format mai târziu PPE. În afara UE, partidul deține majoritatea în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Președintele PPE este Joseph Daul.

În luna iunie a acestui an, Maia Sandu a participat la summit-ul liderilor Partidului Popular European (PPE), la Bruxelles.

 

Citiți și: 

Despre ce a discutat Maia Sandu cu liderii Partidului Popular European?

Joseph Daul: Maia Sandu a obținut un rezultat remarcabil