Un deputat PDM, implicat anterior în mai multe conflicte de interese, vrea să revină la primărie

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc, despre care ANI a comunicat că va solicita decăderea acestuia din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, anunță că va candida la alegerile locale generale din 20 octombrie pentru funcția de primar al orașului Căușeni, funcție ocupată înainte de a accede în Parlament.

Repeșciuc motivează decizia prin faptul că Partidul Democrat din Moldova (PDM) este acum în opoziție și el nu poate face ceea ce a promis cetățenilor.

„Vreau să anunț cetățenii orașului Căușeni: eu, într-adevăr, sunt cel care o să candidez la funcția de primar. (…) Cred și sunt convins că o să câștig mandatul de primar și peste o lună o să renunț la mandatul de deputat. De ce? Vreau să vă spun că suntem în opoziție, PDM, dar nu se vede lucrul meu care ar trebui să-l fac și pe care l-am promis cetățenilor. O să mă manifest mult mai bine în orașul Căușeni decât la Guvern. Dacă ne aflam la guvernare, toată energia mea pozitivă avea să fie dedicată pentru dezvoltarea R. Moldova”, a declarat acesta pentru Studio-L.

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că Ghenadie Repeșciuc s-a aflat în conflict de interese pe când era primar de Căușeni și a anunțat că va solicita decăderea acestuia din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Fostul primar Grigore Repeșciuc este cunoscut pentru mai multe cazuri de conflicte de interese.

Inițiativa civică „Pentru un Parlament Curat”, care a realizat profilul candidatului PDM în cadrul alegerilor parlamentare, a scris că Repeșciuc a încheiat în anii 2017 și 2018 contracte cu firma socrului său, „Dragoș Camenșcic SRL”, în valorare totală de aproximativ 700 mii lei, pentru deservirea iluminatului stradal și deservirea veceurilor publice din oraș. La începutul anului 2018, un alt contract Primăria l-a acordat firmei soției primarului, „Galaxia-Parc”, în valoare de 130 de mii de lei, pentru „servicii și activități de agrement pentru copii”. Pe aceste cazuri, la solicitarea portalului Moldova Curată și a Procuraturii Anticorupție (PA), în decembrie 2018 ANI a pornit un control în privința lui Repeșciuc. Primarul a declarat atunci că agentul economic respectiv a fost ales de către grupul de lucru, iar el nu a influențat alegerea. În luna iulie 2018, Repeșciuc și-a angajat ginerele la Primărie, în calitate de șofer, lucru ce contravine legii. Într-un interviu pentru postul TV local Studio-L, el a anunțat că ginerele său lucrează în calitate de „ajutor al primarului” și că îl pregătește pentru ca acesta să preia conducerea primăriei.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *