Un candidat al PL din circumscripțiile uninominale s-a retras din campania electorală

Printr-o decizie de judecată, în baza propriei cereri, candidatul Partidului Liberal în circumscripția uninominală nr. 16 a fost retras din cursa electorală. Candidatul a scris pe pagina sa de Facebook că se retrage din scrutin „în favoarea candidatului care nu se lansează în speculații despre Unire, dar o va înfăptui zilnic”.

Candidatul PL pentru circumscripția nr. 16, a menționat că a luat această decizie din considerentul că actualul scrutin este murdar.

„Mi-am apreciat șansele ca să trag o singură concluzie: mă retrag în favoarea candidatului care va promova în Parlamentul de la Chișinău aceste proiecte. Voi pune personal umărul pentru a le materializa spre binele oamenilor. Desigur, înainte de orice, vă îndemn să votați lista națională a Partidului Liberal care este, o listă a unei noi generații ce va pune temelia solidă a Reîntregirii”, a scris Alexandru Brînză.

Foto: alege2019

Alexandru Brînză, de profesie inginer, deține funcția de vicepreședinte al raionului Ungheni. Pe parcursul anilor 2017-2018 a obținut din funcția deținută un salariu de 229.582 lei. Brînză declară pentru aceeași perioadă venituri din alte surse în sumă de 53.397 lei, un teren de 0,11 ha pe care îl are în proprietate din 2014, un apartament de 86 m.p. și un alt bun imobil. Familia Brînză mai deține și două autoturisme marca Citroen, fabricate în 2009, respectiv – 2011. Candidatul PL a contractat în 2016 un credit bancar în valoare de 70 mii lei la o rată de 12%, scadent în 2020. În 2018 Brînza a împrumutat 200 mii lei de la SRL „Fortina Labis” la o rată a dobânzii de 0%.

Circumscripția uninominală numărul 16 include 16 localități din raionul Ungheni. Pe această circumscripție vor candida cinci concurenți electorali, iar prima în buletinul de vot este democrata, Ludmila Guzun. Următorii pe listă figurează Antonina Baraniuc, candidata Partidului „Șor”, Ghenadi Mitriuc de la PSRM, Haralampie Chirilov (PCRM) și Octavian Țîcu de la Blocul ACUM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    „În favoarea candidatului care nu se lansează în speculații despre Unire, dar o va înfăptui zilnic”? FRUMOS ZIS! Aproape, ca la NAPOLEON! Există și printre lepădăturile lui Mișa Ghimpu și Nepotu-Netotu, OAMENI! Ce mai vorbă! Da pățănelul cela de pe circumscripția nr 26 de ce tace? Sau lepădăturile veritabile tac până la urmă, adică nu se predau niciodată, ca Zoia Kosmodemianscaya?
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *