Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tauber a depus o nouă…

Tauber a depus o nouă plângere la poliție. Reacția deputatei vizate

Secretara fracțiunii Partidului „Șor”, Marina Tauber, a depus o plângere și împotriva deputatei Maria Ciobanu, după ce a cerut anterior ca alți doi reprezentanți ai blocului ACUM să prezinte scuze publice pentru anumite declarații. La rândul său, parlamentara afirmă că Tauber încearcă astfel să intimideze deputații și o îndeamnă pe vicepreședinta Partidului „Șor” să meargă „la cea mai apropiată pușcărie”.

„Curvele (hoții) apucă prăjina! Trebuie, probabil, să te cheme Marina Tauber, numele tău să figureze în raportul Kroll de investigație a furtului miliardelor, pentru a-ți trece prin scăfârlie de a mai veni cu „inițiative” legislative. (…) Eu am un singur comentariu pentru toți hoții din Legislativ: pușcăria v-a pregătit celulele, cu imunitate sau fără imunitate parlamentară”, a scris Ciobanu pe pagina sa de Facebook la 12 august, după ce Tauber a anunțat despre elaborarea unui proiect privind anularea imunității deputaților.

Într-o cerere prealabilă, reprezentanta Partidului „Șor” solicită ca deputata ACUM să prezinte scuze publice pentru „cuvinte injurioase”. Totodată, aceasta a depus o plângere la poliție, cerând ca Maria Ciobanu să fie sancționată conform art. 69, alin. (1) și (2), precum și art. 70. Marina Tauber mai adaugă că „în multe state ale lumii, imunitatea sub forma de libertate a exprimării opiniilor deputaților îi protejează de la acuzații de defăimare și insulte. Cu toate acestea, sunt multe state în care membrii Parlamentului pot fi chemați în judecată în procedura prevăzută pentru cetățenii ordinari. Buna practică a acestor state este un exemplu și pentru noi, în cazul în care, din păcate, zilnic suntem supuși unor calomnii ne fondate din partea colegilor din Parlament”.

Sâmbătă, 17 august, Maria Ciobanu a anunțat că a primit „o epistolă” de la Marina Tauber, pe care a îndemnat-o să citească raportul Kroll 2 și să meargă la „cea mai apropiată pușcărie”.

Anterior, Tauber a depus plângeri similare și împotriva deputaților acum Lilian Carp și Sergiu Litvinenco.