Surse: Valeriu Munteanu, liderul viitorului partid creat după relansarea Mișcării Acțiunea Europeană

Valeriu Munteanu, fost vicepreședinte al Partidului Liberal și ex-ministru al Mediului, ar urma să fie ales președinte al Partidului Politic „Mișcarea Acțiunea Europeană” (MAE), potrivit unor surse ale ZdG.

La 16 iulie, prin intermediul unui comunicat de presă, Mișcarea Acțiunea Europeană, care în 2011 a fuzionat cu Partidul Liberal, și-a anunțat revenirea în viața politică, pentru a elimina hoții de la putere și a-i trage la răspundere, pe acei care au comis crime economice, anunțând drept scop final integrarea Basarabiei în spațiul bunăstării și securității din familia euro-atlantică. 

În același comunicat, MAE a anunțat că va convoca Congresul Național al Partidului la 21 iulie, pentru a-și alege organele de conducere, a stabili un nou statut și un nou program.

După anunțul MAE, Partidul Liberal a declarat că, în 2011, Congresul extraordinar al MAE a decis autodizolvarea formațiunii și fuzionarea cu PL, iar toți membrii formațiunii, în frunte cu președintele Veaceslav Untilă, au devenit membrii PL.

„Astfel, MAE și-a pierdut statutul juridic de partid politic și trebuia să fie radiat din Registrul de stat al persoanelor juridice, competență ce îi revenea Ministerului Justiției. Faptul că n-a fost radiat și că în ziua de astăzi apare în lista partidelor înregistrate sau fie că cineva ar deține ștampila partidului nu înseamnă că există MAE-ul”, se arată în reacția PL.

Valeriu Munteanu a părăsit PL-ul în decembrie 2018, invocând că „PL a decis să meargă într-o direcție, iar eu în alta!”. Acesta a motivat și prin faptul că formațiunea a refuzat să meargă în alegerile parlamentare, din 24 februarie 2019, alături de blocul electoral ACUM, dar și că deși PL are un nou președinte, Dorin Chirtoacă, acesta continuă să fie condus de Mihai Ghimpu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *