Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Strășeni: Ce riscă patru consilieri…

Strășeni: Ce riscă patru consilieri ai Platformei DA care au votat președintele raionului împreună cu PDM, PSRM și Partidul „Șor”

Joi, 21 noiembrie, președintele raionului Strășeni a fost ales cu voturile consilierilor din PDM, PSRM, Partidul „Șor” și Platforma DA. Pentru această decizie, ultimii ar putea să fie excluși din partid.

Potrivit primarului orașului Strășeni, Valentina Casian, a fost susținut de către 17 consilieri raionali.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Casian îi acuză pe cei patru din cinci consilieri ai Platformei DA că au făcut coaliție cu Partidul „Șor”, PSRM și PDM, chiar dacă Pavel Tamaciuc, reprezentantul Platformei DA, a semnat o declarație în acest sens în campania electorală.

Sursa: Alexandru Lazari/Facebook

Pe aceeași rețea socială, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a notat că votarea împreună cu cele trei formațiuni nu îl „reprezintă” și a avut loc „în pofida poziției centrului”.

„Acest lucru s-a produs în situația când azi-dimineață, după o lună de negocieri grele, blocaj și contradicții majore, a fost identificată o alternativă pentru alianță între forțele proeuropene și democratice”, a adăugat el.

Slusari a precizat că, în scurt timp, Platforma DA „va decide privind retragerea sprijinului politic celor patru consilieri”.

Foto: Valentina Casian/Facebook