Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii și comuniștii au părăsit…

Socialiștii și comuniștii au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest

După doar o oră de la începerea ședinței de astăzi a Parlamentului, fracțiunea socialiștilor și a comuniștilor au declarat în plen că părăsesc sala și nu vor participa la ședințele din 29 și 30 noiembrie ale Legislativului. Decizie a fost luată în semn de protest la faptul că majoritatea parlamentară nu susține includerea pe ordinea de zi a proiectelor propuse de PCRM și PSRM.

„Regretăm faptul că nu au fost susținute propunerile noastre, care aduc liniște în societate în perioada electorală. Noi regretăm că mai multe proiecte și idei ale noastre nu trec și nu obțin susținerea majorității parlamentare, de aceea fracțiunea noastră nu are ce discuta la ședința de astăzi și de mâine și declarăm părăsirea sălii de ședință a Parlamentului”, a menționat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

În contextul în care mâine va avea loc ultima ședință a Parlamentului, Andrian Candu i-a felicitat pe socialiști și le-a mulțumit pentru participarea la ședințele din ultimii patru ani.

După declarația socialiștilor, și comuniștii au părăsit sala, precizând că nu vor participa la ședința de astăzi a Legislativului.

„Vă amintesc că dvs., fiind președintele Parlamentului, de mai multe ori la ședința Biroului Permanent ați promis fracțiunilor parlamentare că veți da indicații comisiilor să facă rapoarte la proiectele noastre. Ne pare rău că astăzi nici una dintre cele 14 propuneri nu a fost susținută măcar să fie pusă în dezbatere. În semn de protest fracțiunea PCRM părăsește sala de ședință și poftim, discutați proiectele și de referendum, și de altă natură. Și apropo, mai multe dintre care au fost inițiate …”, deputata Inna Șupac nu a mai putut să își continue idee pentru că microfonul i-a fost deconectat.

În răspuns, Andrian Candu a mulțumit și acestei fracțiuni, precizând: „Vă readuc aminte că aveți experiență parlamentară de cel puțin patru ani și știți regulamentul Parlamentului, că președintele nu are dreptul să intervină în activitățile comisiilor”.

Pe 30 noiembrie va avea loc ultima ședință oficială a acestui Legislativ, în care deputații vor putea adopta legi organice.