Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii s-au întrunit în ședință…

Socialiștii s-au întrunit în ședință pentru a discuta despre decizia Guvernului de asumare a răspunderii. Dodon participă

Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-au întrunit astăzi, 7 noiembrie, în ședință la sediul partidului. Potrivit unor declarații făcute ieri de președintele R. Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni TV, care a anunțat că va participa la ședința socialiștilor, întrunirea are loc în contextul deciziei luate de Guvern, miercuri, 6 octombrie, privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură.

Ieri, într-un comunicat de presă al PSRM se menționa că „dacă Maia Sandu va preselecta candidații la funcția de Procuror General , asta ar însemna că viitorul șef de la Procuratura Generală va fi desemnat de șeful unui partid politic”.

Socialiștii mai precizează că Maia Sandu vine cu o abordare care, în opinia PSRM, nu are cum să aibă susținerea Parlamentului.

„Nu putem exclude că, în realitate, liderul PAS încearcă sa provoace deliberat căderea Guvernului, fiind încă sub emoțiile generate de pierderea alegerilor în Chișinău, dar și fiind în incapacitate de a conduc eficient executivul și a livra rezultate populației”, declară socialiștii.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii, premierul Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.