Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Studenții moldoveni vor putea beneficia…

Studenții moldoveni vor putea beneficia de schimburi de experiențe și în următorii 7 ani

Foto: diez.md

Deputații din Parlamentul R. Moldova au votat în prima și a doua lectură proiectul de lege care prevede prelungirea Acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală pentru încă șapte ani. Astfel, studenții moldoveni vor avea oportunitatea să beneficieze în continuare de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare.

În acest mod, potrivit comunicatului legislativului, se dorește încurajarea participării studenților, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilitățile academice, programele de cercetare, stagiile practice sau activitățile profesionale din cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului.

Prin acest acord R. Moldova se angajează că va oferi și ea burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini.

R. Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011. Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.