Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Silvia Radu rămâne indecisă. „Astăzi…

Silvia Radu rămâne indecisă. „Astăzi nu vă pot răspunde pozitiv sau negativ la această întrebare”

Silvia Radu, primara interimară a mun. Chișinău, susține că nu a decis dacă va candida la funcția de primar al mun. Chișinău. „Astăzi nu vă pot răspunde pozitiv sau negativ la această întrebare. Dacă ați cunoaște adevăratele probleme ale municipiului, nu știu dacă mulți s-ar aventura să candideze pentru funcția de primar. Este o decizie foarte grea și mă mai gândesc”, a spus Silvia Radu, după ședința săptămânală a Primăriei.

În același timp, ea a menționat că salută decizia lui Dorin Chirtoacă de a-și da demisia. „Această decizie trebuia luată cu mult timp înainte, dar nu doar săptămâna trecută. Chișinăul are nevoie de o situație de stabilitate. Primăria trebuie să activeze în regim normal și să aibă în frunte o persoană apolitică, liberă să facă ceea ce trebuie să facă”, a subliniat primara interimară, care a ajuns în această funcție după ce, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”. „Dna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. Îi mulțumesc foarte mult pentru discuțiile pe care le-am avut până să accepte, dar mai mult îi mulțumesc că a acceptat funcția într-o situație de criză”, a declarat atunci Nistor Grozavu. Deși mai mulți susțineau că Silvia Radu este candidata propusă de PDM, democrații au negat acest lucru.

Amintim că săptămâna trecută, Dorin Chirtoacă a anunțat că demisionează. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă a Partidului Liberal.

„Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, apoi devin complicele lui Dodon și a lui Plahotniuc. Fac asta pentru cetățenii care m-au votat de trei ori. Doar lor pot să le dau acest mandat, pentru că toți cetățenii vor să aibă un primar ales. Astăzi le spun ca nu pot să revin la Primăria Chișinău din cauza dictaturii instaurate în republică. De aceea am decis sa refuz la funcția de primar, și să ofer chișinăuienilor dreptul de-a avea un primar ales de ei. Astfel, alegerile urmează să aibă loc la 20 mai 2018 și să vedem cine va câștiga”, a declarat Chirtoacă.

Decizia vine la doar două zile după ce, la 14 februarie 2018, Chirtoacă a spus că nu va renunța la Primărie, așa cum a făcut-o Renato Usatîi.