Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sesizarea depusă de către deputații…

Sesizarea depusă de către deputații Partidului „Șor”, respinsă de CC

Curtea Constituțională (CC) a respins ca inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații Partidului „Șor” privind ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

La 19 septembrie, deputații Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Igor Himici au cerut Înaltei Curți să suspende hotărârile Parlamentului prin care majoritatea parlamentară a încuviințat ridicarea imunității celor două colege din fracțiune. Totodată, deputații din fracțiunea Partidului „Șor” au solicitat exercitarea controlului constituționalității celor două hotărâri.

Autorii sesizării nu au anexat hotărârile la care fac trimitere și nota informativă la proiectul de lege pentru modificarea art. 11 din Legea cu privire la Procuratură.

La 16 septembrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității deputatelor fracțiunii Partidului „Șor” Marina Tauber și Reghina Apostolova, iar majoritatea parlamentară a încuviințat acest lucru. În aceeași zi, ele au fost reținute la Orhei. În prezent, Tauber este plasată în arest la domiciliu, iar Apostolova – sub control judiciar.

„Obiectul investigației date îl reprezintă acțiunile unui grup de persoane identificate, cât și neidentificate , din care făceau parte și deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova, care începând cu 17 august 2012 au participat în calitate de acționar la BC „Unibank” SA la crearea condițiilor necesare în care numitul Ilan Șor să gestioneze întreg patriomoniul societății și să devalizeze instituția financiară”, este menționat în raportul Comisiei juridice, numiri și imunități, conform unui comunicat emis de Parlament.