Reacția lui Usatîi după demisia viceprimarului din Bălți

Renato Usatîi, edilul Municipiului Bălți aflat la Moscova, a venit cu o reacție video după ce viceprimarul municipiului, Igor Şeremet, ar fi demisionat ieri, 2 ianuarie. Usatîi afirmă că Igor Șeremet a solicitat un concediu din cont propriu, imediat după anunțul despre plecarea din funcție, iar cererea sa de demisie urmează a fi aprobată peste 30 de zile, la reîntoarcerea din concediu, dacă nu se răzgândește să o depună la Consiliul Municipal. 

„De dimineață, Șeremet a vorbit despre demisie și imediat după, și-a luat o lună de concediu din cont propriu. Șeremet le-a spus colegilor că trebuie să se gândească și că va depune cererea de demisie pentru aprobare când va reveni din concediu, dacă nu se va răzgândi. Probabil va reveni în funcție. Igor a făcut exact ca și ceilalți conducători ai administrației municipale: noi plecăm, dar nu ne concediem”, a menționat Usatîi în cadrul unui Live pe Facebook, specificând că la ședința Consiliului Municipal Bălți de astăzi, 3 ianuarie, urma să fie aprobată demisia lui Șeremet și  numită o altă persoană în loc.

Primarul municipiului Bălți a declarat că nu are nimic împotriva activității lui Șeremet, dar dimpotrivă, plecarea sa din funcție a fost un plan discutat de socialiști și democrați care „desenează„ dosare penale practic tuturor conducătorilor din primăria Bălți: „Plecarea lui Igor Șeremet ar crea condiții pentru guvernare să organizeze alegeri locale în Bălți”.

Totodată, liderul „Partidului Nostru” a  comunicat că este mulțumit de activitatea lui Șeremet, mai ales că mai bine de un an de când este plecat la Moscova, toate activitățile sale au fost pe agenda de lucru a viceprimarului. „Nu am fost mulțumit doar de întâlnirile secrete cu persoanele responsabile de colectarea deșeurilor și cu reprezentanții administrației centrale de la Chișinău” a precizat Usatîi.

Edilul a reiterat că optează pentru organizarea unui referendum privind demiterea sa. O asemenea decizie ar urma să fie luată mîine, la ședința Consiliului Municipal Bălți, în cazul în care întrunirea nu va fi sabotată, așa cum presupune Usatîi.

Amintim că viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, și-a anunțat demisia ieri, 2 ianuarie printr-o înregistrare video publicată pe Facebook. Motivul principal invocat de acesta este faptul că primarul orașului Bălți aflat la Moscova, Renato Usatîi, a declarat că are dubii referitor la activitatea sa, criticând acțiunile lui Șeremet ca urmare a scandalului iscat din cauza problemei deșeurilor. Totodată, Șeremet a declarat că nu împărtășește mecanismele de administrare instituite de Renato Usatîi.

Igor Șeremet, de profesie avocat a fost numit în funcția de viceprimar al orașului Bălți pentru administrarea proprietăţii municipale, relaţii funciare, arhitectură şi construcţii şi gospodăria comunal-locativă, în anul 2015. Potrivit lui, una dintre condițiile care au fost puse la accederea sa în funcție a fost scoaterea la iveală a schemelor de corupție din municipiu, lăsate moștenire de conducerile anterioare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Buga

    Ei mare reacție a avut și Hatiko! Oricum aceștia nu sunt demni de a sta ăn fotolii calde, mia bine prin getourile rusești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *