Reacția lui Iurie Leancă la declarațiile lui Mihail Gofman

Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova, a organizat un briefing în care a negat spusele fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, în cadrul emisiunii INTERPOL de la TV7. Potrivit lui Iurie Leancă, Gofman ar fi doar instrumentul cuiva, iar spusele lui sunt doar niște minciuni.

„Au început să fie scoși de la naftalină luptători pentru adevăr, care fac acuzații fără temei. Acest fost șef s-a ocupat ani de zile de prevenirea spălării banilor în RM, tocmai când s-au făcut cele mai mari tranzacții care au păgubit Moldova. Cineva are un interes ca el să vină cu aceste cuvinte. El este doar un instrument și nimic mai mult, și a rostit doar minciuni. Ba mai mult: el a fost demis în aprilie 2014 de CNA la insistența mea, pe motivul unor dezvăluiri din presă, și am aflat că a mai fost concediat anterior”, a menționat Leancă.

Totodată, ex-premierul susține că nu se teme de o eventuală arestare a sa. „Apropo, despre iminenta mea arestare: nu am de ce să mă tem și de ce să mă ascund. Atunci când am fost citat de CNA, m-am prezentat. Am fost mișcat de scopul de a face lumină și de a nu repeta scenarii macabre în RM. Nu exclud că vor mai fi trezite din somnul lor amnezic alte personaje care vor insista în campanie pe aberații scandaloase. Mi-aș dori foarte mult, măcar o dată după independență, să arătăm că suntem stat european, că am învățat ceva, ca această campanie să fie o competiție de idei și soluții, nu de atacuri murdare”, a subliniat Iurie Leancă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

  1. George

    Leancă, poate ne spui totuși de ce ai pompat banii publici (13 miliarde lei = 1 mlrd, $) în băncile de unde s-a furat? Care sunt scuzele tale, să le auzim?

  2. ivan cel groaznic

    Ce scuze sa auzim? Nu o sa auzim nimic, asta a fost gandita de ei, in folosul buzunarelor celor de la guvernare, pentru ca ne considera prosti de tot. Nici un partid nu gandeste altfel, toti vor la putere. Cu DNA din romania nule-ar fi mers trucul.

  3. Иван

    Leanca crede ca daca a fost chemat o data la CNA ca martor ,apoi gata,nu mai poate fi arestat ! Te inseli,hotule,vei fi arestat,iesti urmatorul dupa Shor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *