Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM nu va negocia deocamdată…

PLDM nu va negocia deocamdată cu PL și PD. Decizia va fi luată după convocarea Consiliului Național Politic al partidului

PLDM nu va participa deocamdată la negocierile privind formarea unei noi coaliții de guvernare. Decizia urmează a fi luată în această săptămână, în cadrul Consiliului Național Politic al patidului, a anunțat președintele interimar Valeriu Streleț, după reuniunea de astăzi cu mai mulți membri PLDM.

„Decizia de a participa sau nu la negocierile privind viitoarea alianță de guvernare urmează să o luăm în Consiliul Politic Național al PLDM”, a anunțat Valeriu Streleț.

Potrivit liderului interimar al PLDM, membrii Consiliului trebuie să vină cu o decizie foarte clară și asumată. „Deocamdată, nu participăm, până nu vom avea decizia Consiliului. Opiniile sunt diferite. Nu vedem niciun fel de formate în acest moment. Pe interiorul partidului sunt foarte multe opinii și trebuie luate în calcul și respectate”, a menționat Streleț.

În același timp, Valeriu Streleț a subliniat că  „odată ce PD și-a asumat acestă stare de haos și a votat pentru demiterea Guvernului, trebuie să fie pregătiți pentru orice scenarii, chiar dacă va participa sau nu PLDM la negocieri”.

„Dacă să vorbesc din numele meu, nu aș mai vota un Guvern. PD a ieșit din acordul Alianței. Au făcut-o tâlhărește. Cu ei pur și simplu nu mai poți discuta. PD de multă vreme nu mai este un partid proeuropean. Ei au scenarii pregătite deja. Noi nu vom mai intra în capcana lor”, a menționat Maria Ciobanu, care a mai spus că Partidul Liberal acționează precum un „satelit” al democraților.

Aminitim că Guvernul Streleț a fost demis de către Parlament la 29 octombrie prin votul a 65 de deputați PD, PSRM și PCRM. Deputații din grupul Leancă și Partidul Liberal s-au abținut de la vot, iar cei din Partidul Liberal Democrat au votat împotriva demiterii.

Anterior, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că în 10 zile maxim un nou Guvern proeuropean va fi instituit. Liderul PD, Marian Lupu, și liderul PPEM, Iurie Leancă,  însă, au menționat că nu există ale soluții viabile pentru coaliția de guvernare, fără PLDM.