Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Liberal: „Arestarea lui Dorin…

Partidul Liberal: „Arestarea lui Dorin Chirtoacă a avut loc fără probe. Cerem examinarea dosarului în ședință deschisă”. Ghimpu: Azi totul e în mâinile PDM

Astăzi, 25 iulie 2017, Partidul Liberal (PL) a venit în cadrul unei conferințe de presă, cu o declarație cu privire „cu privire la dosarul politic a lui Dorin Chirtoacă”. În aceasta se menționează că arestarea lui Chirtoacă a avut loc fără probe și se solicită examinarea dosarului său în ședință deschisă. 

„Arestarea primarului general al mun. Chișinău a avut loc fără probe, cu grave încălcări a codului de procedură penală, cu înlăturarea avocaților. Pe 21 iulie 2017, în mod abuziv, dosarul a fost trimis în judecată. PL solicită publicarea integrală a dosarului, pentru a demonstra că acest dosar e umplut cu lipsă de probe. Cerem examinarea dosarului în ședință deschisă și în strictă conformitate cu Codul penal fără a admite ingerințe în dosar”, se spune în declarație.

„Pentru ei nu există respectarea normelor prevăzute de codul de procedură penală, pentru ei există numai comanda. Acum vara, cât toată lumea nu e acasă, până s-a trezi satul, gata, badea Ion e dus la cimitir. Metode vechi, staliniste, comuniste. Oare toate acestea nu sunt o dovadă e vorba de un dosar politic? Eu cred că vor ajunge să fie trași la răspundere și cei care instrumentează aceste dosare”, a spus Ghimpu.

Totodată, Ghimpu s-a adresat și foștilor colegi de coaliție din PD. „Azi totul e în mâinile PD-ului, azi toți stați și vă temeți de șeful vostru. În cadrul coaliției doar eu am putut sa am cuvânt si deja coordonatorul. Iată cine este nasul acestor coordonări. Este Vlad Plahotniuc în colaborare cu Igor Dodon”, a adăugat Ghimpu.