Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Informații noi despre dosarul penal…

Informații noi despre dosarul penal în care este vizat deputatul Sergiu Sîrbu. Denunțul vizează tentativa de cumpărare a deputaților comuniști

Vladimir Voronin este unul dintre politicienii care au depus denunțul la Procuratura Anticorupție (PA) pe numele lui Sergiu Sîrbu, în care democratul este bănuit de tentativă de corupere activă. Voronin îl acuză pe Sîrbu că ar fi încercat s-o corupă, cu 300.000 de euro, pe Elena Bodnarenco, fostă deputată comunistă, ca aceasta să părăsească Partidul Comuniștilor din R. Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui Vladimir Voronin, denunțul a fost depus la sfârșitul anului 2019.

„Eu sunt unul dintre cei care a semnat acel denunț. Am cerut să se verifice cum el a încercat să corupă una dintre deputatele noastre ca să treacă la PDM. (…) Atunci când aceștia au reușit să cumpere cei 14 parlamentari comuniști, au rămas încă 17, inclusiv eu. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toți în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a declarat fostul președinte al R. Moldova. Voronin a mai precizat că cea pe care Sîrbu ar fi încercat s-o corupă este Elena Bodnarenco.

Anterior, ex-deputata comunistă, Elena Bodnarenco a declarat că un deputat din PD ar fi încercat să-i propună bani și funcții pentru famila sa, pentru a părăsi Partidul Comuniștilor din R. Moldova, însă aceasta a refuzat. Contactată de Ziarul de Gardă cu câteva zile în urmă, Bodnarenco a admis că a fost audiată repetat, dar a precizat că, în cadrul audierilor nu a rostit vreun nume în acest sens.

După declarațiile lui Vladimir Vornin, într-o postare pe Facebook, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, îl acuză pe fostul său șef de partid de „declarații emotive și pline de neadevăr”.

„După declarațiile emotive și evident, fără pic de adevăr, al președintelui Voronin nici nu mai știu ce să cred. Straniu că domnul Voronin s-a trezit peste mulți ani pentru a se răzbuna prin metode atât de iresponsabile, chiar dacă, omenește, îi pot înțelege supărările personale.

Indiferent de câte acuzații false vor mai fi debitate în spațiul public eu oricum nu-i port pică și îi doresc multă sănătate! Sper că procuratura „decapturată” și „scoasă de sub influența politicului” nu mi-a mai tras încă un dosar penal, pentru că nu vreau să plec capul în fața cuiva. Apropo, nu m-aș mira, luând considerație grija pe care mi-o poartă de un timp încoace unii procurori moldoveni. Poate nu știați, dar dacă de căutarea miliardului se ocupau vreo 6 procurori, atunci de Sergiu Sîrbu – tocmai peste 30 de procurori și ofițeri de urmărire penală! Iar incriminarea în cazul Sîrbu e mai gravă decât la multe cazuri de rezonață din ultima perioadă! „Criminal în serie nu șagă”, a scris Sîrbu.

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, este cercetat într-un dosar în care este bănuit de tentativă de corupere activă, iar la sfârșitul lunii ianuarie curent, a fost audiat la PA.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Partidul Democrat a acumulat 15,8% din sufragii, obținând 19 mandate în Parlament.

În decembrie 2015, 14 deputați comuniști au părăsit fracțiunea PCRM formând platforma social-democrată „Pentru Moldova”. Ulterior, în martie 2017 aceștia au decis să adere la Partidul Democrat. Printre cei 14 parlamentari se numără: Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi, Artur Reșetnicov, Corneliu Mihalache, Galina Balmoș, Vladimir Vitiuc, Alexandr Bannicov, Sergiu Stati, Igor Vremea, Anatolie Gorilă, Petru Porcescu, Elena Gudumac, Victor Mândru și Boris Golovin.