Neguța, convocat la Ministerul rus de Externe după adoptarea rezoluției de retragere a trupelor din rmn

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost convocat pe 25 iunie la Ministerul rus de Externe, după adoptarea rezoluției ONU cu privire la retragere trupelor ruse din stânga Nistrului.

„Din partea Rusiei a fost din nou accentuat caracterul destructiv al rezoluției adoptate de Adunarea Generală a ONU la 22 iunie, la inițiativa Chișinăului, care va influența procesul de reglementare transnistriană”, se menționează într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin,  i-a atras atenția lui Andrei Neguța asupra faptului că „în ciuda lipsei unui consens politic intern la Chișinău” cu privire la această chestiune, pasul neprietenos al Guvernului de la Chișinău a umbrit atmosfera relațiilor ruso-moldovenești: „Acest pas contrastează cu afirmațiile despre dorința de a dezvolta relațiile dintre Rusia și Moldova”.

Adunarea Generală a ONU a examinat la 22 iunie, proiectul rezoluției înaintate de Republica Moldova „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Rezoluția a primit votul a 64 de state, 83 s-au abținut, iar 15 au votat contra. Cele 15 țări care au votat împotriva adoptării rezoluției privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova sunt Federația Rusă, Armenia, Belarus, Bolivia, Burundi, Cuba, Korea de Nord, Iran, Myanmar, Nicaragua, Sudanul de Sud, Sudan, Syria, Venezuela și Zimbabwe.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *