Năstase l-a invitat pe Jizdan la discuții „pentru tranferul legal” al puterii. Reacția MAI

După ședința de astăzi a Guvernului în frunte cu Maia Sandu, Andrei Năstase a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a afirmat că a transmis un demers către Alexandru Jizdan pentru a stabili procedura de transfer legal a puterilor către noul Guvern.

Fiind întrebat când va merge la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Năstase a spus: „cât de curând posibil”.

„I-am cerut ministrului Jizdan să vină aici la Parlament, pentru a comunica, pentru a stabili procedurile de transfer legal, pașnic civilizat a puterilor pe care le are, către noul Guvern și, în speță, către noul Ministru de Interne. Din păcate, până în momentul de față, nu avem nici un răspuns. Iată de ce, voi încerca să comunic cu ministrul Jizdan și să stabilim ora la care putem să interacționăm și să se producă acest transfer legitim, legal, conform normelor existente”, susține Andrei Năstase. 

Acesta a mai menționat că dacă Jizdan nu va executa acest ordin, „va veni momentul când va răspunde în conformitate cu legea, cu Constituția  țării”.

Contactată de Ziarul de Gardă, consiliera în comunicare a MAI, Alina Zbancă, ne-a comunicat că până la ora actuală nu au recepționat nici un demers în acest sens.

Domnul Jizdan este în funcție, este la muncă și muncește în continuare”, a mai adăugat aceasta.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Vadim

    Năstase amu se duce direct într-un loc, mai ales că România nu a recunoscut toate ilegalitățile care le-a făcut guvernul Sandu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *