Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase l-a invitat pe Jizdan…

Năstase l-a invitat pe Jizdan la discuții „pentru tranferul legal” al puterii. Reacția MAI

După ședința de astăzi a Guvernului în frunte cu Maia Sandu, Andrei Năstase a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a afirmat că a transmis un demers către Alexandru Jizdan pentru a stabili procedura de transfer legal a puterilor către noul Guvern.

Fiind întrebat când va merge la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Năstase a spus: „cât de curând posibil”.

„I-am cerut ministrului Jizdan să vină aici la Parlament, pentru a comunica, pentru a stabili procedurile de transfer legal, pașnic civilizat a puterilor pe care le are, către noul Guvern și, în speță, către noul Ministru de Interne. Din păcate, până în momentul de față, nu avem nici un răspuns. Iată de ce, voi încerca să comunic cu ministrul Jizdan și să stabilim ora la care putem să interacționăm și să se producă acest transfer legitim, legal, conform normelor existente”, susține Andrei Năstase. 

Acesta a mai menționat că dacă Jizdan nu va executa acest ordin, „va veni momentul când va răspunde în conformitate cu legea, cu Constituția  țării”.

Contactată de Ziarul de Gardă, consiliera în comunicare a MAI, Alina Zbancă, ne-a comunicat că până la ora actuală nu au recepționat nici un demers în acest sens.

Domnul Jizdan este în funcție, este la muncă și muncește în continuare”, a mai adăugat aceasta.