Mandat de arest pe numele lui Usatîi. De ce este învinuit acesta

Judecătoria sectorului Centru a eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile, pe numele liderului „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi. Totodată, instanța a emis și un mandat de dare în căutare internațională a acestuia întrucât Usatîi este plecat de câteva zile la Moscova. 

„Usatîi este acuzat de complicitate cu un grup criminal organizat, care a săvârșit infracțiunile de escrocherie, adică deposedarea ilegală de bunuri a unei persoane și, respectiv, de complicitate la infracțiunea de tentativă de omor la comandă. Sancțiunea articolelor respective în cazul escrocheriei este de la 8 la 16 ani și în cazul infracțiunii de tentativă de omor la comandă – de la 15 la 20 de ani“, a confirmat pentru ZdG  procurorul pe acest caz, Vitalie Busuioc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *