LIVE/ Ședința Consiliului Politic Național al PLDM cu prilejul aniversării a 12-a de la fondarea partidului

Consiliul Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a convocat astăzi, 8 decembrie, cu prilejul aniversării a 12-a de la fondarea partidului. La ședință participă președintele Tudor Deliu și vicepreședinții partidului, membri fondatori ai PLDM, inclusiv Vlad Filat, membri ai Biroului Politic Central, președinți de organizații teritoriale și aleși locali liberal-democrați.

„R.Moldova are nevoie de un PLDM puternic”, a declarat Tudor Deliu.

Știrea se actualizează.

Amintim că PLDM a fost constituit la 8 decembrie 2007, iar din august 2009 și până la sfârșitul anului 2015 a participat în coalițiile de guvernare, perioadă în care reprezentanții PLDM au deținut funcția de șef al Guvernului – Vladimir Filat, Iurie Leancă, Chiril Gaburici și Valeriu Streleț.

Primul președinte și membru fondator al PLDM a fost Vladimir Filat. Ulterior, la congresul național al partidului din 18 iunie 2016, a fost ales președinte Viorel Cibotaru, fost ministru al apărării, iar în 2019, președinte este ales Tudor Deliu.

La scurt timp după reținerea fostului lider al PLDM, Vladimir Filat, la 15 octombrie 2015, PLDM a intrat în opoziție, dar mai mulți deputați și aleși locali ai formațiunii au părăsit partidul. În cadrul alegerilor locale generale din 2019, PLDM a reușit să obțină aproximativ 5% la nivel național.

Vladimir Filat, fostul lider PLDM, după ce a ispășit patru ani, o lună și două săptămâni din pedeapsa de nouă ani aplicată anterior, a fost eliberat recent înainte de termen, totuși el a declarat că nu intenționează să revină în politică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *