VIDEO/ Altfel de ședință CMC. Consilierii municipali din Chişinău şi Bucureşti s-au întâlnit de ziua lui Eminescu

Un grup din 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti participă astăzi, 15 ianuarie, la şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

11.28. Ședința comună a consilierilor municipali din Chişinău şi Bucureşti a luat sfârșit.

Potrivit Primăriei, acordul adițional de colaborare prevede continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare, precum și perspectivele de fortificare a relațiilor Chișinău – București pe segmente de interes comun. Acestea vizează: schimbul de experiență și derularea unor proiecte de dezvoltare locală; promovarea reciprocă a proiectelor pe domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului etc.  

11.22. Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999, a fost aprobatcu votul a 42 de consilieri.

10.30: „Este o onoare să fim astăzi la Chişinău. Pentru noi această colaborare este una fundamentală, astfel încât instituţiile noastre să poată beneficia de experienţa celor două unităţi administrative, iar proiectele pe care intenţionăm să le realizăm împreună, să aibă obiectivul şi rezultatul scontat. Ne propune să facem cât mai mult, astfel ca cetăţenii municipiului Chişinău să fie mulţumiţi “, a declarat viceprimarul de București. 

10.20. Președintele ședinței de astăzi a fost ales corneliu Pîntea.

10.12. În cadrul ședinței sunt prezenți 38 de consilieri. Ședința este declarată delibirativă.

Potrivit reprezentanților primăriei Chișinău, delegaţia română este condusă de către viceprimarul municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu.

În cadrul şedinţei comune a reprezentanților celor două municipalități, a fost examinat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

De asemenea, de dimineață, de Ziua Națională a Culturii, Administrația Primăriei Chişinău, alături de delegaţia din București, au despus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, pe aleea clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *