La Tiraspol va fi redus numărul aşa-numiţilor aleşi ai poporului

Pretinsul Soviet Suprem de la Tiraspol a aprobat un proiect de hotărâre prin care amendează aşa-zisa Constituţie a regiunii din stânga Nistrului. Inițiativa prevede reducerea numărului de deputați de la 43 la 33. Potrivit autorilor, acest lucru va duce la o gestionare mai eficientă și la reducerea cheltuielilor pentru instituţia respectivă. Conform unor calcule preliminare, economiile vor fi de aproximativ 20 de milioane de ruble anual, notează novostipmr.com.

În acelaşi timp, iniţiativa prevede şi reducerea angajaţilor în consiliile raionale. Astfel, în organul reprezentativ nu vor mai fi aleşi deputaţi din sate, iar interesele cetăţenilor vor fi protejate de președinții consiliilor locale – șefii administrațiilor localităților.

Potrivit Galinei Galinei Antyufeeva, vicepreşedinta aşa-numitului consiliu suprem, numărul total al autorităților reprezentative va fi redus cu aproape 20%. Propunerea a fost susținută de reprezentanți ai organizațiilor civile şi de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Drept urmare, proiectul de lege a fost susținut de 32 dintre cei 33 de deputați prezenți. Documentul va fi votat în trei lecturi, iar ulterior va fi transmis pentru promulgare.

Foto: novostipmr.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *