Irina Vlah va trebui să își suspende activitatea de bașcan al Găgăuziei

Organele electorale din UTA Găgăuzia au înregistrat-o oficial în cursa electorală pentru funcția de bașcan al Găgăuziei pe Irina Vlah. Decizia a fost luată la 10 mai curent, iar potrivit legislației, Vlah urmează să își suspende activitatea din funcția de bașcan în perioada electorală.

Astfel, Irina Vlah este primul concurent înregistrat în campania electorală pentru funcția de bașcan. Totodată, începând cu ziua de astăzi, 10 mai, Irina Vlah poate începe campania preelectorală și desfășurarea întrunirilor cu alegătorii.

La funcția de bașcan al Găgăuziei mai pretinde Serghei Cimpoieș, membru al Adunării Populare din UTA Găgăuzia, dar și activistul Mihail Vlah.

Inițial, alegerile pentru noul bașcan au fost programate pe 19 mai, însă Adunarea Populară a Găgăuziei a amânat desfășurarea alegerilor până pe 30 iunie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *