Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ilan Șor nu s-a prezentat…

Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată pe cazul lui Chiril Lucinschi. Ce motiv a invocat?

Primarul de Orhei, Ilan Șor, nu s-a prezentat astăzi în ședința de judecată pe cazul lui Chiril Lucinschi, în care este citat ca martor al acuzării. Șor a transmis prin avocații săi că nu s-a putut prezenta pentru că face o investigație medicală. 

„A fost precizat motivul de neprezentate a dlui Șor, acesta este la o investigație medicală. Mă aștept la orice ședință să vină cineva, eu am venit la fiecare ședință, când am fost chemat. A șaptea lună merge de când respect totul, dar stau închis acasă. Nu trebuie să uităm că dl Șor vine din partea acuzării ca martor, și dacă acuzarea consideră că e important, asta trebuie respectat – ceilalți martori n-au confirmat învinuirea, sper că dl Șor la fel o să facă”, a spus Lucinschi.

Pe altă parte, procurorul pe acest caz, spune că nu consideră oportun să renunțe la mărturiile lui Șor.

„Martorul acuzării, Ilan Șor prin avocat a depus o cerere în instanță să fie anulată ședința de audiere a lui, pentru că a fost programat la un centru medical, cu probleme cardiace. Am solicitat termen de o săptămână pentru următoarea ședință, ca să fie respectat termenul de citare prealabilă. Consider că la următoare ședință se va prezenta. Sunt circumstanțe obiective care duc la mânarea ședinței. În calitate de procuror, nu consider oportun să renunțăm la acest martor, consider că trebuie să fie prezent și va fi prezent la următoare ședință”, a spus procurorul.

Șor nu s-a prezentat nici la penultima ședință de judecată pe acest caz, cea din 22 noiembrie curent. Acesta este ultimul martor al acuzării în dosarul lui Chiril Lucinschi.

 Chiril Lucinschi este cercetat penal pentru faptul că, fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor „Toast Delux” SRL şi „IPA International Project Agency”, având scopul dobîndirii mijloacelor băneşti, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al R. Moldova, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani. 

Totodată, fostul deputat este cercetat şi pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declaraţia sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al societăţilor comerciale „Toast Delux” SRL şi „IPA International Project Agency”, despre care se presupune că ar fi fost implicate în frauda bancară, precum şi pentru nedeclararea sumelor de bani parvenite pe conturile acestora, care au fost folosiţi în scopuri personale penrtu achitarea studiilor copiilor săi în străinătate.