Fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Fostul lider al administrației separatiste de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu, informează una dintre televiziunile din stânga Nistrului

O hotărâre în acest sens a fost luată de așa-zisa curtea supremă de justiție din stânga Nistrului. Șevciuk va trebui să achite și o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene (aproximativ 36 milioane de dolari), bani care putea fi folosiți pentru majorarea salariilor și pensiilor cu 20%.

Fostul lider separatist a fost privat de toate „premiile de stat” și i-a fost interzisă și deținerea unei funcții publice timp de cinci ani după eliberare.

În 2017, împotriva lui Evgheni Șevciuk au fost intentate cinci cauze penale. El a fost găsit vinovat pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. De asemenea a fost acuzat de contrabandă cu mărfuri peste frontiera de stat și că a încălcat de cel puțin trei ori Constituția.

Potrivit anchetatorilor, în 2015, Șevciuk și foști membri ai așa zisului guvern au luat decizii contradictorii privind reținerea ilegală a circa 30 % din fondurile salariale și cele de pensii.

Instanța și-a anunțat verdictul în lipsa inculpatului, care s-ar afla în prezent în Federația Rusă. Procurorii au cerut cel puțin 18 ani de închisoare și amendă în proporție de 60% din suma mitei oferite fostului lider.

Șevciuk a deținut mandatul de președinte al autoproclamatei republici moldovenești nistrene în perioada 2011-2016.

Sursa Foto: Radiochișinău


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lilian 007

    Rusia nu-și extrădează cetățenii, mai ales cei care au servit-o cu devotament atâțea ani. Șevciuk poate să-și cheltuiască liniștit bani în Rusia. Cu atâta bănărit furat poate să-și cumpere o vilă în Krimeia sau Soci! Apropo, de ce Plahotniuk și Dodon nu cer de la Poroșenko extrădarea banditului Smirnov?

  2. ivancelgroaznic

    Da ce folos cu cea condamnare,, de el este in fuga … O fi sub aripa tsaerului , acolo. Trebe dat la interpol cu cautare, si adus in bratari. Ca si plaha cu dodon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *