Firma de pază afiliată lui Vlad Plahotniuc a semnat contracte de peste 6 milioane de lei cu Agenția Servicii Publice

De la sfârșitul lunii martie-începutul lunii aprilie 2018, firma de pază Argus-S, afiliată liderului PDM Vladimir Plahotniuc și administrată de fostul viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste Valentin Zubic, a obținut contracte de circa 6 milioane și jumătate de lei cu Agenția Servicii Publice. 

Astfel, în aprilie curent, Argus a semnat un contract de 4.715.135 lei cu Agenția Servicii Publice, în vederea prestării serviciilor de pază fizică a edificiilor a I.P. Agenția Serviciilor Publice. 

Totodată, pe 31 martie curent, Argus-S a semnat alte trei contracte cu aceeași agenție în valoare totală de peste 1.800.000 lei – unul de 925.306 lei, altul de 484.217 lei  și, respectiv, al treilea de 436.647 lei.

Cu un an în urmă, în luna aprilie 2017, Guvernul anunța despre decizia de a crea Agenției Servicii Publice. Potrivit hotărârii Executivului, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” era reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice”, care se află în subordinea Guvernului. Totodată, în noua entitate au intrat prin fuzionare ÎS „Camera Înregistrării de Stat”,  ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă din subordinea Ministerului Justiției și Camera de Licențiere din subordinea Ministerului Economiei.

Anterior, ZdG a scris că de la începutul anului curent și până la începutul lunii martie, firma de pază Argus-S obținuse alte patru contracte de două milioane și jumătate de lei cu instituțiile statului.

La sfârșitul anului trecut, Argus-S a fost plătită cu 481 668 de lei pentru prestarea serviciilor de securitate și ordine publică în perimetrul Târgului de Crăciun, organizat între 15 decembrie – 14 ianuarie de către Guvern. Directorul „Moldova Concert” Andrei Locoman a declarat atunci că firma a fost selectată în urma organizării unei proceduri de cerere a ofertei de prețuri, iar „Argus-S” SRL a oferit cel mai avantajos preț.

„Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc.

În octombrie 2017, agenții de pază ai companiei „Argus-S” au somat două jurnaliste de la Ziarul de Gardă care filmau un stand up pe trotuarul din fața clădirii să nu filmeze în direcția GBC pentru că este o proprietate privată

În 2017, firma de pază „Argus-S” a semnat nu mai puțin de 11 contracte cu instituțiile statului cu o valoare de peste 6,6 milioane de lei, potrivit datelor din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice.

Sursa foto: mold-street.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Eugen

    Da celelate firme de paza ce bani incaseaza sau va este interesate doar cele care sunt a lui Plahotniuc? Vrem sa facem o diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *