Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip despre mesajul lui Plahotniuc:…

Filip despre mesajul lui Plahotniuc: „Nu a existat nici o discuție sau consultare cu Vlad Plahotniuc pe tema votului din Parlament”

„Vlad Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile Partidului Democrat şi că nu a existat nici o discuție sau consultare cu el pe tema votului din Parlament, dar și nici pe alte teme”, susţine liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, după ce astăzi, 18 noiembrie, Vlad Plahotniuc venit cu un mesaj despre evenimentele politice din ultima perioadă.

Totodată, Filip accentuează faptul că Partidul Democrat are acum un nou drum pe care a decis sa meargă, cel ar reformării interne și al schimbării totale a modului în care face politică”.

Voi conduce acest partid atâta timp cât el nu va fi influențat în deciziile sale de nimeni din afara lui și cât timp va reuși să funcționeze doar prin mecanisme democratice interne. Din discuțiile avute cu colegii din partid am văzut ca aceste lucruri sunt importante și pentru ei, cu toții ne dorim un alt mod de a face politică pentru PDM și împreuna vom reuși să facem schimbările necesare pentru a face o politică veritabilă în interesul cetățenilor. Aceasta este prioritatea noastră numărul unu, motivul pentru care ne concentrăm eforturile doar pe această direcție și nu pe intrarea la guvernare sau în alianțe politice.
PDM este gata sa demonstreze că un partid poate renaște inclusiv din modul în care știe sa își asume greșelile din trecut și să învețe lecții importante din acestea. Același lucru cred că ar trebui să-l facă și alte partide, nu mai puțin afectate de modul eronat în care au făcut politică, să ne dorim cu toții cu adevărat să contribuim la reformarea clasei politice, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 18 noiembrie, fostul lider al democraţilor, Vlad Plahotniuc venit cu un mesaj despre evenimentele politice din ultima perioadă. Deşi neagă că ar fi fost implicat în ultimele schimbări politice de la Chişinău, fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, susţine că PDM reprezintă unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE și tot PDM este formațiunea care poate condiționa și asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al R. Moldova.

Acesta mai susţine că răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea sa anterioară că președintele R. Moldova, Igor Dodon va impune jocul său personal. Totodată, acesta mai spune că miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM şi că a fost o miză pro-rusească.