Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Explicațiile lui Usatîi privind mandatul…

Explicațiile lui Usatîi privind mandatul de arest emis pe numele său

facebook.com/renato-usatii

„Am avut o perioadă când mi se deschideau câte două dosare penale pe săptămână, asta pentru că am trimis cartofi alegătorilor. Absurdul acestor dosare în care figuram: timp de un an, în 2015 am primit mai mult de 1000 de percheziții și interogatorii în toată țara”, a menționat ironic Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Usatîi spune că acest ultim dosar deschis pe numele său reprezintă „convulsii ale regimului Plahotniuc”, întrucât timp de un an, Usatîi a postat documente despre cum se finanța din SUA partidul lui Filat, cum Plahotniuc și Ilan Șor au fost implicați în furtul miliardului. „Când postam aceste documente, demonstram că din miliardul furat se finanțau companii de PR din SUA. Niciun dosar penal nu a fost pornit însă pe numele lui Plahotniuc, care este unicul stăpân al țării”.

„Cauza penală pornită recent în Moldova, lucru pentru care am fost dat în căutare internațională alaltăieri, a fost inițiată pe baza unui interviu a lui Gorbunțov pe skype. Cunoscutul killer, cetățean al R. Moldova, Proca a fost reținut de poliția rusă cu 3 ani în urmă. La cererea României, așa cum un omor a avut loc acolo, acesta a fost extrădat. Având contact cu Poliția română, am început să colaborez cu ei pe acest caz. Cu o lună în urmă, convenind fiecare moment al operațiunii cu România, subliniez asta, un grup de persoane au ieșit la mine în Moscova. Am discutat cu ei, totul a fost documentat. Oamenii au venit cu un mesaj clar din partea acestui killer: „aveți grijă de siguranța familiei mele, cer garanție în scris din partea autorităților române că nu va fi extrădat în Moldova și unificarea tuturor dosarelor astfel încât să fie executată pedeapsa într-un singur loc. Eu spun numele tuturor celor care au comandat, care au oferit acestui grup documente, arme”, mi s-a spus atunci. Și mi s-a spus că după toate acestea stau Plahotniuc și oamenii lui. Putem demonstra, dar nu voi spune aceste lucruri acum, pentru că sunt martor pe acest caz în România”, a mai spus Usatîi.

Jude­că­to­ria sec­to­ru­lui Cen­tru a eli­be­rat un man­dat de arest pen­tru 30 de zile, pe numele lide­ru­lui „Par­ti­du­lui Nos­tru”, pri­ma­ru­lui de Bălți, Renato Usa­tîi. Tot­o­dată, instanța a emis și un man­dat de dare în cău­tare inter­națio­nală a aces­tuia întru­cât Usa­tîi este ple­cat de câteva zile la Moscova.