Eugen Sturza despre motivul socialiștilor de a prelua conducerea Armatei Naționale

Ministrul Apărării, Eugen Sturza consideră că motivul pentru care socialiștii își doresc controlul asupra Ministerului Apărării al R. Moldova este argumentat, însă dorința șefului statului de a avea împuterniciri mai mari este greșită. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Țara” de la postul de televiziune „Vocea Basarabiei”.

„E argumentat de ce își doresc acest lucru. Președintele fiind prin lege comandantul suprem al Armatei Naționale, își dorește împuterniciri și mai mari. După mine este un lucru greșit. Trebuie să existe un control și o separare de puteri în orce instituție. Or așa cum activează astăzi Ministerul Apărării, după mine, activează foarte bine, având un așa numit control din partea Președinției, dacă îl putem numi control și totodată fiind separat de această instituție atât politic cât și administrativ”, a declarat Sturza.

Anterior, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a anunțat despre o eventuală coaliție cu blocul ACUM, însă cu anumite condiții, printre acestea fiind și obținerea fotoliului de ministrul al Apărării. „PSRM este disponibil să delege în viitorul Guvern reprezentanți pe domeniile Externe, MAI, Apărare și vicepremierul responsabil pe Reintegrare”, a declarat Igor Dodon după ședința Consiliului Republican al PSRM.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Pai ce alt motiv poate sa aiba Dondon, decit sa controleze structurile de putere …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *