Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon spune cine este candidatul…

Dodon spune cine este candidatul socialiștilor la alegerile pentru primăria Chișinău

Președintele Igor Dodon susține că socialiștii și Blocul ACUM ar trebuie să semneze un pact de neagresiune în contextul alegerilor locale generale. Șeful statului a menționat în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune, că Ion Ceban va fi candidatul socialiștilor pentru primăria Chișinău.

„Dacă vom începe o luptă între candidații socialiști și ai Blocului ACUM la nivel local, inevitabil, această luptă dură poate afecta și coaliția de guvernare. Noi vrem să menținem această majoritate. Vom găsi limbă comună în raioane”, a precizat Dodon.

Solicitat să spună cine este candidatul socialiștilor pentru primăria Chișinău, președintele a declarat că o decizie în acest sens nu a fost încă luată de Consiliul republican al PSRM.

„Lupta de bază va fi la Chișinău și aici sunt doi candidați, al socialiștilor și al Blocului ACUM. Formal o decizie în acest sens nu a fost luată. Consiliul republican al socialiștilor va lua decizia pe 30 august, când va fi ședința. Însă, pot să confirm că Ion Ceban este candidatul socialiștilor. Dumnealui este pregătit. El cunoaște toate detaliile Chișinăului”, a spus șeful statului.

Președintele Dodon a mai subliniat că în cursa pentru Primăria Chișinău, candidatul socialiștilor și cel al Blocului ACUM trebuie să se înțeleagă, să iasă împreună la conferințe de presă și, eventual, să creeze o majoritate și în consiliu.