Dodon spune cine este candidatul socialiștilor la alegerile pentru primăria Chișinău

Președintele Igor Dodon susține că socialiștii și Blocul ACUM ar trebuie să semneze un pact de neagresiune în contextul alegerilor locale generale. Șeful statului a menționat în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune, că Ion Ceban va fi candidatul socialiștilor pentru primăria Chișinău.

„Dacă vom începe o luptă între candidații socialiști și ai Blocului ACUM la nivel local, inevitabil, această luptă dură poate afecta și coaliția de guvernare. Noi vrem să menținem această majoritate. Vom găsi limbă comună în raioane”, a precizat Dodon.

Solicitat să spună cine este candidatul socialiștilor pentru primăria Chișinău, președintele a declarat că o decizie în acest sens nu a fost încă luată de Consiliul republican al PSRM.

„Lupta de bază va fi la Chișinău și aici sunt doi candidați, al socialiștilor și al Blocului ACUM. Formal o decizie în acest sens nu a fost luată. Consiliul republican al socialiștilor va lua decizia pe 30 august, când va fi ședința. Însă, pot să confirm că Ion Ceban este candidatul socialiștilor. Dumnealui este pregătit. El cunoaște toate detaliile Chișinăului”, a spus șeful statului.

Președintele Dodon a mai subliniat că în cursa pentru Primăria Chișinău, candidatul socialiștilor și cel al Blocului ACUM trebuie să se înțeleagă, să iasă împreună la conferințe de presă și, eventual, să creeze o majoritate și în consiliu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *