DOC/ Igor Dodon ar putea fi suspendat din nou

Președintele Igor Dodon anunță că a semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția ulterioară a unui nou sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

La fel ca și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toți locuitorii țării”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Anterior șeful statului a avut o discuție cu Ambasadorul James Pettit în cadrul căreia a anunțat că nu va promulga legea. Contactat ulterior de ZdG, purtătorul de cuvânt am Ambasadei SUA nu ne-a oferit o reacție cu privire la refuzul președintelui.

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat din nou în cazul în care va refuza în mod repetat să promulge această lege. Potrivit legislației, președintele este obligat să promulge legile trimise spre reexaminare în cazul în Parlamentul își menține votul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Da de data aceasta guvernul lui Plahotniuk chiar are dreptate. SUA au ajutat atâta Molodova, încât merită acest teren pentru ambasadă și gratis, cu atât mai mult că oferă pentru el bani buni!

    Cât despre monstrul mancurt prorus Dodon trebuie suspendat pe viață și judecat
    pentru trădare de țară în folosul rușilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *