Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Diacov, despre viitorul PDM: „Cred…

Diacov, despre viitorul PDM: „Cred că va fi un partid fără Plahotniuc”

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, este de opinie că după reformare, formațiunea politică din care face parte va funcționa în continuare fără Plahotniuc.

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Dumitru Diacov a declarat că nu știe dacă Plahotniuc mai este membru al PDM și dacă acesta va rămâne în partid.

„Eu chiar nu știu. El a demisionat din funcția de președinte al PDM. Din 12 iunie nu m-am mai văzut cu el. Am vorbit însă cu el la telefon după ce am fost numit în funcția de președinte al fracțiunii PDM. M-a sunat și m-a felicitat. Mi-a urat să păstrez echilibrul în partid și să am grijă de membrii fracțiunii. Nu l-am întrebat dacă va rămâne deputat. Dacă va considera că vrea să revină, va reveni”, a declarat Diacov.

Președintele de onoare al PDM a mai declarat că fracțiunea va trece printr-o etapă de reformare, urmând a fi aleasă o nouă conducere.

„După 7 septembrie, PDM va avea o conducere nouă. Va fi un partid care va avea o ideologie mai concretă. Vom avea un program de dezvoltare și cred că va fi un partid fără Plahotniuc”, a mai precizat Diacov.

Acesta a mai comunicat că în partid sunt așteptați oameni noi, din afară, pentru a aduce un suflu nou formațiunii. Totodată, Diacov declară că nu vrea să fie președinte al PDM și că insistă să fie organizat un concurs în care cel mai bun să câștige și să fie desemnat președinte al partidului.

Democrații au decis amânarea Congresului partidului pentru 7 septembrie, cu scopul de a alege o nouă conducere și a stabili noul program al PDM.